A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített elnökségi ülésére 2022. május 10-én került sor Budapesten a TÖOSZ Titkárságán. A körforgásos gazdaság építőipari vonatkozásairól Prof. Dr. Boros Anita a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont vezetője tartott előadást.

Bevezetőjében beszámolt a klímaváltozás prognosztizált gazdasági hatásairól, miszerint az élővilágra vonatkozó problémák mellett, a városba költöző lakosság száma növekedni fog, ami egyrészt hőszigetek kialakulásához vezet, másrészt megnöveli az épületek iránti igényt. A tervezések során ugyan hosszú távra készülünk, de a jelenlegi építési metódusokat úgy kell fejleszteni a jövőben, hogy azok a klímaváltozás okozta ártalmaknak jobban ellen tudjon állni.

Az előadásban elhangzott, hogy a GREENOLOGY Tudásközpont négy kötetes kiadványban jelentette meg a körforgásos építésgazdaság területén végzett kutatásainak összefoglalóját. A kötetek a green retrofit, a moduláris építészet és az innovatív építőanyagok, termékek, technológiák témákban jelentek meg, azok bárki számára hozzáférhetően letölthetők a Tudásközpont honlapjáról a www.greenology.hu oldalon.