A Terrakotta-ház tulajdonosa azzal a megbízással fordult az Austin Maynard Építészirodához, hogy egy közös telken tervezzen otthont magának és a fia családjának. A projekt keretében az új ház építése mellett felújították a meglévő viktoriánus házikót, ahol most a fia él a családjával. A korábban munkásházként funkcionáló házat úgy alakították át, hogy a konyha, a nappali és az étkező a ház elejére kerüljön, így azok az északi fekvésű kertre és az utcára néznek. A kert a két épület között található, valamint az udvaron egy könyvtárépület is helyet kapott, amely vendégszállásként is használható.

A Terrakotta-ház a telek hátsó részén helyezkedik el, és teljes szélességében átfogja a telket. A házat úgy tervezték, hogy az épület tájolása és tetőformája maximalizálja a fényt és a kilátást. A ház anyaghasználatát a tulajdonos kertészkedés iránti szeretete és az előző otthonában használt terrakotta cserepek inspirálták. A falakon és a tetőn alkalmazott terrakotta csempék a nap folyamán különböző árnyalatokat vesznek fel, melyeket kiegészítenek az épület más részein felhasznált újrahasznosított téglák. A ház belső terei is lekövetik a külső vonásokat, ahol ezek egy visszafogott design részét képezik, amelyhez hozzátartoznak a fafelületek és a betonpadló is. A korlátozott költségvetés miatt ahelyett, hogy elrejtették volna a vakolásokat és a burkolatokat, inkább kihangsúlyozták őket. „Mint egy képregény vastag körvonalai, minden egyes formát különböző vastagságú fekete acél vonalak közé foglaltunk” – nyilatkozták az építészek.

Forrás: