Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Környezetvédelmi Bizottságának szervezésében rendezték meg a„ZöldGYŐR” – I. Győri Klíma Expót, amely elsődleges céljának a társadalom környezettudatos gondolkodásba és cselekvésbe való aktív bevonását tekintette. Az ÖKO-tematikájú kiállításon és Expó rendezvényen a Széchenyi István Egyetem két standdal is jelen volt.

Dr. Torma András, a Széchenyi István Egyetem Környezetmérnöki Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense elmondta, hogy a látogatóknak lehetőségük nyílt az Egyetem fenntarthatóság szolgálatában végzett elméleti és gyakorlati munkájának megismerésére. A kiállítótérben a Környezetmérnöki Tanszék mellett a környezetipari nyitott laboratórium is helyet foglalt. „Bemutattuk eszközparkunkat és azt is, mivel foglalkozunk. A szemléletformálásra helyeztük a legnagyobb hangsúlyt, ezért különböző korosztályoknak való játékokkal is készültünk. Képviseltette magát az Apáczai Csere János Kar is, demonstrálva, hogyan építhető be észrevétlenül a gyermekek mindennapjaiba a fenntartható, környezettudatos szemléletmód. Az iskolakertek közoktatásban betöltött szerepére, az ezekben rejlő lehetőségekre is felhívták a látogatók figyelmét.” – emelte ki Dr. Torma András.

A Széchenyi István Egyetem mindemellett a Szigetköz és a Csallóköz jövőjét megalapozó Insula Magna Programot is megismertette a látogatókkal, amely program a Szigetköz fenntarthatósági fejlesztésének elősegítését szolgálja. Dr. Bene Katalin, a program tudományos vezetője is részt vett a rendezvényen, akitől első kézből kaphattak válaszokat az érdeklődők arra vonatkozóan, hogy „pontosan mi is az Egyetem szerepe a projektben, hogyan vehet részt ebben a lakosság, mit fognak ebből érzékelni a térségben élők.” – tette hozzá a tanszékvezető egyetemi docens.

Forrás: