A Promenád széles sétánya összeköti a Néprajzi Múzeumot, az Ajtósi Dürer sort és egyben átmenetet képez a park történeti része és Erzsébetváros között. A Promenád ultrakönnyű betonból készült növényekkel tarkított sétaútvonal, amelyet különleges megjelenésű, szögletes padok tarkítanak. A Városliget Zrt. olyan helynek szerette volna kialakítani a korábbi parkoló területét, ahol a sétálók megpihenhetnek, beszélgethetnek, olvashatnak vagy akár dolgozhatnak is. A helyszín alatt kialakított mélygarázs nyolcszáz férőhelyet biztosít az eddig felszínen parkolók számára.

A tervező tájépítész iroda, a Garten Studio ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a tervpályázatnál több kötelező elem megtartása is feladat volt, valamint a 200 éves park tájépítészeti stílusát is meg kellett őrizni. A nyertes pályázat egyik eleme a Promenád, amely tudatosan eltér a park tájképi megjelenésétől. Az íves, lágy tájképi elemekkel ellentétben, ez egy jellegzetes, modern egyenes vonalvezetést kapott, ezzel is hangsúlyozva elsődleges összekötő sétány szerepét. A széles sétány háromféle természetes kőből kialakított burkolattal rendelkezik, így az andezit mellett kétféle gránit is megjelenik. A nagy lapméretű természetes kőburkolat szintén az eleganciát hangsúlyozza, szemben a park szórt vagy helyenként kockaköves útvonalaival.

A stílusváltás az elhelyezkedésből adódott, ugyanis a Promenád a korábbi Felvonulási téren helyezkedik el, a Hősök terétől csupa kortárs épületet magába ölelve. 2021 végére megnyílik a világ egyik legfigyelemreméltóbb épülete is, a Magyar Zene Háza, így egy új szakasszal bővül a városligeti sétány, továbbá elkészül az új Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza környezetének kertészeti kialakítása is.

A Városliget Zrt. vezérigazgatója korábbi sajtóközleményben elmondta, hogy a jelenlegi fejlesztések év végére, a zöld terület teljes rehabilitációja pedig 2023 év végére készülhet el.

Forrás: