Az IKEA vállalatcsoport kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, az energiatakarékosságra és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. A vállalat az elkövetkezendő három évben egymilliárd forintot fordít a bolygóra pozitív hatást gyakorló megoldásokra, így például fotovoltaikus paneleket vagy intelligens szellőzési és fűtési (HVAC) rendszereket telepít áruházaiba.

Az IKEA hazánkban elindította a Garantált visszavásárlás használt gyerekbútorokra szolgáltatását, amely az IKEA Family klubtagok számára biztosít kedvezményt meghatározott termékek visszavásárlása formájában. A vállalat hosszú távú céljai között szerepel, hogy a körforgásos gazdaság elveinek megfelelően termékeinek élettartamát a lehető leghosszabbra növelje. Az új szolgáltatás októbertől érhető el.

Az IKEA előre meghatározott áron biztosít lehetőséget az IKEA Family klubtagok azon jó állapotban lévő és a szolgáltatás feltételeinek megfelelő gyermekbútorainak visszavásárlására, amelyekre a továbbiakban már nincs szükségük. A termék árát jóváíró kártya formájában térítik meg, amely az IKEA áruházakban történő vásárlás során használható fel, a termék visszavásárlási értéke kalkulátor segítségével számolható ki. Az IKEA a visszahozott bútorokat ugyanezen az áron adja tovább, új esélyt adva a már nem használt termékeknek. A vállalat a használt termékekre egy év garanciát is vállal.

Az IKEA Fenntarthatósági Pontokat, úgynevezett Circular Hubokat alakított ki áruházaiban, ahol kedvező áron kínálja a kicsomagolt, enyhén sérült és használt termékeit, pótalkatrészeit. Az ingyenes szolgáltatás valamennyi magyarországi IKEA áruházban elérhető.

Forrás: