Budapest jelenlegi legnagyobb parkfejlesztésének megkezdéséről számolt be Puchner Gábor, a XIII. kerület alpolgármestere. A projekt kivitelezése kezdetét vette, miután dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere időkapszulát helyezett el a leendő Vizafogó park területén.

A park tervezése során az ökopark jellegű kialakítás, valamint a természetközeliség voltak a fő szempontok, továbbá figyelembe vették a fenntarthatóságnak és klímavédelemnek való megfelelést is. A 9300 nm-es park területére 23 ezer növényt, valamint 63 fát ültetnek, a környezet klímáját pedig egy 900 négyzetméteres tóval igyekeznek javítani. A parkban vendéglátóegység is helyet kap majd.

A parkfejlesztés során a legmodernebb technológiákat alkalmazzák, így talajvízkutas automata esőérzékelős öntözőrendszert, okospadokat, energiatakarékos LED-es világítást, valamint mozgásérzékelős térfigyelő rendszert is kiépítenek majd. A park kivitelezése várhatóan október végén fejeződik be.

A cikk alapjául a Portfolio 2021. június 29-én megjelent Elindult Budapest egyik legfontosabb parkfejlesztése című cikke szolgál. Elérhető: https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210629/elindult-budapest-egyik-legfontosabb-parkfejlesztese-490320 (A letöltés dátuma: 2021.06.30.)

A kép forrása: https://www.pexels.com