2021. december 9-én a Tungsram-iLex Innovációs Piactér (a továbbiakban: Innovációs Piactér) szervezésében sor került a kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: kkv-k) innovációfejlesztési konferenciájára online formában.

A MASTER Consulting Kft. bérszámfejlesztő cég üzletágvezetője, Rajka Panna előadásában az innovatív bérelszámolási tanácsadásról beszélt. A MASTER Consulting Kft. több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik bér és HR ügyviteli szoftverfejlesztésben, a cég számára elemi fontosságú az innovatív szemlélet és a piacvezető megoldások alkalmazása. Az üzletág vezetője hangsúlyozta, hogy bérköltségtervezéssel, valamint bérügyviteli és munkaügyi tanácsadás kérésével is lehet hozzájuk fordulni.

A Budapest Institute of Banking képviseletében Személyi László „EKKV – a vállalkozói tudás a fenntartható fejlődés záloga” című előadásában a digitális transzformációról és generációváltásról beszélt. Magyarország nemzetgazdaságának kiemelkedő kihívásai a generációváltás és a digitalizáció, amelyre válaszul elkészítettek EKKV néven egy a kkv-knak szóló képzési csomagot. Személyi László kifejtette, hogy a generációváltást és a digitális transzformációt sikeresen végrehajtó vállalatoknak nő az esélye a külpiacra lépésre és a regionális vagy akár globális szerep megszerzésére is. Az EKKV egy olyan e-learning képzés, amely tíz nagyobb témát karol fel, így például az üzleti innovációt, a fenntartható vállalkozást, valamint a változás-menedzsment tématerületeit. Előadásában hangsúlyozta, hogy szektoronkénti digitalizációs anyagok is elérhetők a platformon keresztül, így az agrárium, a vendéglátás, az építőipar, valamint az alkatrészgyártás digitalizációjára vonatkozóan.

Az IKOSZ (Innovatív Klaszterek Országos Szövetsége) egy olyan több, mint 800 klasztert képviselő független nonprofit szervezet, amely a magyarországi versenyképesség erősítése érdekében a tudás, a tapasztalat és a szakértelem összpontosításán alapulva a magyar klaszterkezdeményezéseket összefogja – mondta el dr. Bulkai Dénes, az IKOSZ elnöke. A szervezet célja a klaszterek összehangolt és fenntartható fejlesztése, a klaszterpolitika összehangolása, az entitások és egyének összehozása. Dr. Ritter Marianna, az Innovációs Piactér operatív igazgatója bejelentette, hogy a Tungsram-iLex Innovációs Piactér stratégiai megállapodást köt az IKOSZ-szal, a felek a megállapodás keretei között digitális infrastruktúrával és technikával, valamint a kapcsolatrendszerrel segítik majd egymást. Operatív igazgató asszony hozzátette továbbá, hogy a jövő hét folyamán öt innovációs díj is kiosztásra kerül majd.