A 2021. szeptember 16-án került sor a Tungsram-iLex InnovációsPiactér soron következő konferenciájára, ahol a Zalavíz-Tungsram-iLex innovációs versenyének részletei is bemutatásra kerültek.

A konferencia Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója előadásával vette kezdetét, aki röviden bemutatta a Zalavíz Zrt. tevékenységét, majd a pályázathirdetési és pályázási motivációkat ismertette. Ezt követően a konferencia résztvevőit tájékoztatta, hogy hogy összesen kilenc darab érvényes pályázat érkezett be a Zalavíz-Tungsram-iLex innovációs versenyre, amely egyik győztese a Green Drops Farm lett, valamint további hét vállalattal született együttműködés.

A Zalavíz-Tungsram-iLex innovációs verseny nyertes vállalatát, a Green Drops Farm-ot Rácz Gréta Ildikó, a cég ügyvezetője képviselte. A cégvezető előadásában ismertette a vállalat történetét, bemutatta továbbá azt az önműködő termelési technológiát, amelynek a megvalósítása folyamatban van és amelynek célja a vízgazdálkodási hatékonyság elemzése és növelése.

Ezt követően dr. Ritter Marianna, az iLex Systems Zrt. vezérigazgatója, a Tungsram- iLex Innovációs Piactér operatív igazgatója tartotta meg előadását, amely során kiemelte, hogy szeptember 30-án kerül sor a Piactér következő rendezvényére, ahol a magyar innováció jelentős szereplői vesznek majd részt. Vezérigazgató asszony ezt követően bemutatta az Innovációs Piactér működési kérdéseit, így kitért arra, hogykét új tagozat (pénzügyi és befektetési) került kialakításra az iLex keretében, és már több mint 200 taggal rendelkezik. A Piactér – ahogyan a neve is mutatja – 3 nagy szervezet együttműködése által jött létre: a Tungsram több mint 150 országra kiterjedő értékesítési kapcsolatrendszerrel rendelkező nagyvállalati integrátor; az iLex a Piactér üzemeltetését látja el; a Budapesti Corvinus Egyetem pedig a tudományos, kutatói hátteret biztosítja. Ritter Marianna kiemelte a szervezet főbb stratégiai partnereinek fontosságát is, a Piactérrel való együttműködés meghatározó partnerei: a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Széchenyi Alapok, az IBM, továbbá hazai és nemzetközi egyetemek, kutatóhelyek, így például a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont. Az előadó kiemelte továbbá, hogy magas szintű, piacvezető innovációs szolgáltatói hálózat is létrejött a Piactér által, illetve a kapcsolódó kártyatípusok és a szolgáltatóvá válás folyamata is bemutatásra került.

A konferenciát Lefánti Gábor, a Tungsram műszaki kereskedelmi igazgatója zárta, aki megköszönte az előadók és a meghívottak részvételét.