2022. május 11.-én újabb részéhez érkezik a Tudásmegosztás a fenntartható építőiparért címmel indult workshop sorozat, ami az ÉVOSZ és a GREENOLOGY Zöldinnovációs és Fenntarthatósági Tudásközpont közti együttműködés jegyében, az ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozatának szervezésében jött létre. A legelső rendezvényen szó volt a green retrofit – zöld épületfelújításokról, a későbbiekben pedig téma lesz még az innovatív építőanyagok, termékek és technológiák, valamint az innovatív újrahasznosítás.

A mostani, második alkalommal a moduláris építészet kerül terítékre. A témában előadást tart Prof. Dr. Boros Anita a GREENOLOGY Tudásközpont vezetője, Budai-Fekete Anna pedig építészeti példákat mutat be a szóban forgó technológiákról az Európai Unió területén. A moduláris építészet körforgásos gazdaságban betöltött szerepéről Dr. Terjék Anita és Dr. Tóthné Dr. Szita Klára számol be, valamint a karbon semleges, plusz energiás épületek technológiájának fejlesztéséről is hallhatnak a résztvevők Kárpáti József, a MAKÉSZ elnökének előadásában.

A rendezvényre meghívást kaptak az ÉVOSZ tagszervezeteinek vezetői, tagjai, a szakmailag illetékes-, illetve minden érdeklődő munkatárs is.