2020-ban, megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a Közbeszerzési Hatóság Pro Procurationem-díjat alapított, mely évente legfeljebb egy alkalommal, egy díjazott részére adományozható a Jelölőbizottság által kiválasztott személy részére.

A Hatóság az idén is díjazta a közbeszerzések területén folytatott tudományos vagy szakmai tevékenység körében elért kiemelkedő eredményeket vagy a hosszútávon elkötelezett, magas színvonalon folytatott munkásságot.

Dr. Boros Anita Közbeszerzési Hatóság 2011-ben alapított szaklapjának, a Közbeszerzési Szemlének az alapító tagja és első főszerkesztője. Számos közbeszerzési kommentár, tankönyv és tudományos cikk szerzője. Vizsgálta a közbeszerzési szerződések sajátosságait, a közbeszerzési hatósági és egyéb közigazgatási jellegű eljárásokat, valamint a Közbeszerzési Döntőbizottság eljárásának sajátosságait. Több tudományos munkája foglalkozik a közbeszerzési zöldinnovációkkal és a közbeszerzések fenntarthatóságával is.  A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Közbeszerzési Hatóság által kidolgozott közbeszerzési szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak első szakfelelőse.

Számos folyóirat szerkesztőbizottságának, így többek között a Közbeszerzési Értesítő Plusz szerkesztőbizottságának is tagja.

Kategória: blog