2021. október 14-én a Tungsram-iLex Innovációs Piactér szervezésében került megrendezésre a kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: kkv-k) Innovációs Piactér konferenciája, a rendezvényen többek között szó esett az Innovációs Piactér tagok és szolgáltatók nemzetközi és hazai sikereiről, valamint az Innovációs Piactéren kezdődő Divat – és design hetekről is.

Papp Gábor, a Freelusion alapító ügyvezető igazgatója előadásában beszélt a vállalat múltjáról, nemzetközi megjelenéseikről. A Freelusion átvette az eddig RaM Colosseum néven ismert színház üzemeltetését, amely egyedülálló művészeti és vizuális koncepcióval várja vendégeit, új fejezetet nyitva a szórakoztatóiparban.

A konferencián a Mintha Design vállalattól Simai Zsolt László ügyvezető vett részt. Simai Zsolt László egyedi aprómintás, jelentést hordozó ruhadarabokat és kiegészítőket készítő magyar tervező előadásában bemutatta a Mintha Design vállalat útját, valamint a Tungsram-iLex Innovációs Piactér felkérésére tervezett saját design-termékeit.

Olajos László, a Valorem Stúdió magyar ipari formatervező cég ügyvezetője és az Innovációs Piactér Innovációs Szolgáltatója beszélt az ipari formatervezésről, hangsúlyozta, hogy a vállalkozás sikere a termék kinézetén múlik. Ismertette továbbá a termékfejlesztéssel és a termékmenedzseléssel kapcsolatos szakaszokat, a prototípus gyártásának, a tesztelésének, a szerszámkész modell kialakításának, valamint a termék szerszámra előkészítésének folyamatát. Egy formatervezési tervezés folyamata félévtől akár két évig is tarthat – jegyezte meg az ügyvezető.

Hernek Krisztián, a Casting Design ügyvezető igazgatója és tulajdonosa, valamint az Innovációs Piactér új innovációs szolgáltatója bemutatta a vállalat ipari alkalmazásokra fejlesztett szolgáltatásait. Az elsősorban mérnöki prototípus öntvénygyártással foglalkozó cég innovatív módszerek és technológiák alkalmazásával elégíti ki a nagyvállalati és lakossági igényeket.

A konferencia utolsó előadójaként Hevér Károly, a Hitelek Háza Pénzügyi Tanácsadó Kft. értékesítési vezetője ismertette azon aktuális hitelkonstrukciókat, amelyeket kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára ajánlanak.