Újbudán, a 11. kerületben kapott helyet hazánk első okosplázája, az Etele Plaza, amely a látogatók előtt szeptembertől nyitja meg kapuit. Az okospláza felhőalapú szolgáltatásaival, valamint saját fejlesztésű mobilalkalmazásával segíti majd a vásárlókat a parkolóhely keresésben, a kiválasztott üzlethelyiséghez való navigálásban, sőt személyre szabott ajánlatokat, újdonságokat, vásárlási és kikapcsolódási lehetőségeket is kínál majd az érdeklődők számára.

Az Etele Plaza projektigazgató-helyettese elmondta, hogy amennyiben engedélyezzük az alkalmazásban, úgy a parkolórendszer felismeri a rendszámot, így azonnal nyílik a sorompó, a rendszer pedig arra az általunk kiválasztott üzlethez vagy szolgáltatáshoz legközelebbi szintre navigál, ahol elérhető szabad parkolóhely. Az applikáció továbbá képes arra, hogy megjegyezze, hogy hol hagytuk autónkat, valamint lehetőséget kínál, hogy a negyven VIP parkoló egyikét akár előre lefoglaljuk. A mobilapplikáción keresztül nyomon követhetjük a parkolásunk idejét, a díjazást, a parkolás helyét, valamint az érvényes kedvezményeket. Az 1300 rendelkezésre álló parkolóhely közül 130 állomáson lehetőség lesz elektromos autók töltésére is.

Az okospláza bejárataihoz egybefüggő, interaktív LED-falakat szereltek fel, valamint USB-csatlakozóval ellátott padok és digitális játszószőnyegek is helyet kaptak az épületben. Az információs pultnál pedig egy magyarul is beszélő, 120 centiméter magas humanoid ügyfélszolgálatos robot igazítja útba a látogatókat. Az okosplázában való eligazodást a mobilalkalmazáson keresztül elérhető üzletlista mellett táblás jelzések és digitális információs felületek, úgynevezett „kisokosok” segítik majd.

Az épület kivitelezése során szem előtt tartották a belső terek érintésmentes kialakítását is, a légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei alig pár másodperc alatt elpusztítják a levegőben lévő vírusok és baktériumok közel 100%-át. Az antibakteriális, vírusölő felületű bútorok, a forgalmasabb helyeken elhelyezett fertőtlenítési pontok, valamint a mozgólépcsők gumiszalagjait folyamatosan, mozgás közben fertőtlenítő beépített készülékek mind a Futureal „Stay Safe” kezdeményezésnek való megfelelést szolgálják.

Forrás: